top of page

Binnenste Buiten (Kids)

De Binnenste Buiten training is een kortdurende maar intensieve groepstraining voor basisschool leerlingen (8 - 12 jaar). De training leert kinderen bewuster omgaan met de vele prikkels uit hun omgeving, hun eigen gevoel en die van anderen. De kinderen leren vaardigheden waar ze de rest van hun leven veel aan zullen hebben zoals aandacht, weerbaarheid, ontspanning, zelfzorg, emotieregulatie en sociale vaardigheden. De training is gebaseerd op een combinatie van verschillende technieken geïntegreerd in een speels jasje. Aspecten van ACT (Acceptance Commitment Therapy) en CGT (Cognitieve Gedrag Therapie) komen terug wanneer we kijken naar de populaire kinderfilm Binnenste Buiten (Disney).

 

In deze film worden we meegenomen naar de meest bijzondere plek van allemaal: het hoofd. Opgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan, en dat geldt ook voor Riley, de hoofdpersoon van de film: ‘Wanneer haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco, moet ze haar leventje in het Middenwesten van Amerika achter zich laten. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley’s hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley's belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.’ * Inside Out - Disney

 

In de Binnenste Buiten training maken kinderen op een eenvoudige en speelse manier

kennis met de basisemoties en hoe deze werken. Het programma leert kinderen hoe

ze volledig aanwezig kunnen zijn: met hun hoofd, hart en lichaam. Kinderen leren

hoe ze een zinvolle relatie met zichzelf – ook met hun gedachten en emoties –

en anderen kunnen onderhouden.

In totaal is de training 8 sessies van 90 minuten. Elke sessie bestaat uit aandachts-

oefeningen, ontspanningsoefeningen, beweging en kennisoverdracht op een

speelse manier, met een korte pauze tussendoor. 

 

 Inclusief individuele kennismaking met de trainer

Ω Inclusief werkboekje en audio oefeningen
 Inclusief thee, limo en wat lekkers
 Maximaal 10 en minimaal 5 deelnemers

 Mogelijkheid tot vergoeding vanuit zorgverzekering of PGB

 

De training vindt plaats op eigen locatie in Leiden, maar kan ook op andere locaties aangeboden worden. Bij voldoende aanmeldingen nemen we contact op en starten we de training op een geschikt tijdstip (na schooltijd of het weekend).

robert-collins-tvc5imO5pXk-unsplash.jpg
melissa-askew-8n00CqwnqO8-unsplash.jpg
IMG_0405.JPG
zVCZrnRehGYJ.jpg
bottom of page