top of page

Coaching & Behandeling

Alura Coaching biedt coaching en behandeling voor jeugdigen, volwassenen en systemen (gezinnen, teams). In de coaching werken we voornamelijk met ACT (Acceptance and commitment therapy). Andere methodes die we gebruiken in de coaching zijn mindfulness, zelf-compassie of het inzetten van het paard als co-coach. Voor elke vorm van coaching kun je je individueel, met je partner of met het hele gezin inschrijven. Bij het coachen van kinderen zullen de ouders sterk betrokken zijn in het traject: immers, zoals een paard niet zonder kudde kan, kunnen wij mensen niet zonder ons eigen (gezins-) systeem.  

Acceptance Commitment Therapy

Acceptance and Commitment Therapy is een vorm van ‘positieve psychologie’ en combineert verschillende bewezen werkzame technieken met elkaar, zoals CGT (cognitieve gedragstherapie) en MBSR (mindfulness based stress reduction). ACT helpt je bij het vergroten van je ‘mentale fitheid’ en is een effectieve methode in deze moderne dynamische maatschappij. 

Therapie met behulp van paarden

Equine Assisted Therapy is zeer geschikt voor jou als je bereid bent om op een héél andere manier bewust te worden van jezelf. Paarden kunnen van nature heel goed ‘spiegelen’. Dat betekent dat een paard reageert op wat jij non-verbaal (lichamelijk) uitstraalt. Door goed te kijken hoe een paard op jou reageert, leer je veel over wie jij bent en wat je uitstraalt.

Systeemtherapie met behulp van paarden

De paarden kunnen in het bijzonder worden ingezet voor het coachen van kinderen, jongeren en gezinnen. Vanuit het KIDS met PK coachingstraject zetten we PaardenKracht in om optimaal resultaat te bereiken. Veel kinderen kunnen wel wat meer PaardenKracht gebruiken in hun leven om volledig zichzelf te kunnen zijn en het beste uit zichzelf te halen. 

bottom of page