top of page

Afro & Latin dans

In deze vrolijke workshops leer je in korte tijd de basis of meer gevorderde technieken van deze spectaculaire dansen onder de knie te krijgen. De lessen worden gegeven in een ontspannen sfeer en door ervaren docenten. Persoonlijke aandacht staat daarbij centraal. Iedereen is welkom, ongeacht achtergrond, cultuur, leeftijd, religie of levensstijl. Nog nooit gedanst? Ook dan ben je welkom op een van onze workshops.

 

Salsa

Eén van de belangrijkste en populairste stromingen binnen de Caribische dans is Salsa. Deze partnerdans is ontstaan door de unieke versmelting van Europese gratie, Afrikaans ritme en Caribische dansen zoals Merengue, Bolero en Son. Salsa betekent letterlijk ‘saus’. Net als in een goede saus, blijven in iedere les de basis ingrediënten hetzelfde, maar voegen wij er telkens meer smaak aan toe. Salsa is een dans voor twee. Salsa is snel, zwoel en sensueel. Salsa geeft ruimte voor creativiteit en improvisatie. Salsa is bewegen in harmonie, zowel met de muziek als met elkaar. Altijd anders, afwisselend en gevarieerd. Salsa is onweerstaanbaar.

 

 

 

Kizomba

Kizomba is van oorsprong Angolees en stamt uit de jaren ’80 van de vorige eeuw. Kizomba draagt elementen in zich van Caribische dansen, Braziliaanse Samba en zelfs de Argentijnse Tango. Een romantische partnerdans waarmee je ook op Zouk muziek heel goed uit de voeten kunt. Inmiddels is Kizomba razend populair geworden in Nederland en Europa. Er worden ontzettend veel dansavonden en evenementen georganiseerd waar je het geleerde direct in de praktijk kunt brengen. Bij het dansen van Kizomba is het belangrijk dat je je goed kunt verbinden met jezelf en je partner. Techniek, balans en self/body-awareness zijn onderwerpen die tijdens deze workshops zeker aan bod komen! 

 

Lichaamsbewustzijn en Partnerconnectie

In alle bovenstaande dansen is het ontzettend belangrijk dat je een connectie met je danspartner aan kunt gaan. Deze connectie met de ander komt met name voort uit de connectie met jezelf en de muziek. Vaak zijn we tijdens het dansen sterk gericht op de buitenwereld; leid/volg ik mijn partner wel goed, doe ik de stapjes wel goed, hoe zie ik eruit? We dansen dan vooral vanuit ons hoofd, en minder vanuit ons hart en lichaam. Het mooiste en belangrijkste wat je meeneemt de dansvloer op ben jij zelf, maar hoe maak je die connectie met jezelf, ook na een drukke werkdag? Daarnaast is communicatie erg belangrijk in de Caribische dansstijlen. Communicatie is de basis is voor goede samenwerking en dus het succes van elke relatie of verbinding. Ook dansen, in harmonie bewegen, is niets anders dan het resultaat van goede communicatie. Thema’s als leidinggeven, loslaten, body-awareness, wederzijds respect en effectieve communicatie lopen als een rode draad door de workshop. Deze stimuleert bovendien creativiteit, flexibiliteit en samenwerking op de dansvloer en in het dagelijks leven. Al deze aspecten komen terug in onze speciale workshop Stretch & Relax for Dancers. 

Laura Verhoog danst al van jongs af aan; ze deed vanaf haar 17e mee aan danswedstrijden en vanaf haar 22e danste zij in verschillende project- en showgroepen. Hierna is ze ook les gaan geven bij verschillende dansscholen binnen en buiten Nederland. Op dit moment is zij gevestigd bij de Leidse dependance van dansschool Salsa Te Gusta. 

'Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.'

ardian-lumi-6Woj_wozqmA-unsplash.jpg
scott-broome-BcVvVvqiCGA-unsplash.jpg
tim-gouw-wU5JYPb663Y-unsplash.jpg
15940853_10208431815935688_8874250611320
WFCZ1641.JPG
creativeoutburstphotographyCVS10-01178.jpg
bottom of page