top of page

Interventies op maat

Binnen de bestaande trainingen nog niet gevonden wat wenselijk is? Laat Alura Coaching dan een training of workshop op maat ontwikkelen (en uitvoeren).

 

Binnen mijn opleiding Health & Medical Psychology (WO) heb ik kennis mogen maken met de educatieve, wetenschappelijke en professionele bijdrage van deze discipline van de psychologie. We hielden ons hier voornamelijk bezig met de bevordering en instandhouding van de gezondheid, de preventie en behandeling van ziekte en de analyse en verbetering van de gezondheidszorg en gezondheidsbeleid. Binnen dit traject hebben we in groepsverband verscheidene trainings-programma’s ontworpen, opgezet en uitgevoerd, waardoor we leerden hoe we de theorie vanuit het wetenschappelijke onderzoek konden omzetten in een daadwerkelijk praktisch uitvoerbare en implementeerbare training. Ik houd er van om op een open en innovatieve manier te werken en verder te kijken dan wat er tot nu toe bekend is. Daarnaast volgde ik in een extra Master jaar het Leiden Leadership programma; een traject waarin je gestimuleerd wordt om op zoek te gaan naar jouw eigen natuurlijke en persoonlijke leiderschapskwaliteiten. Hierin heb ik voornamelijk geleerd hoe ik niet alleen het beste uit mezelf, maar ook uit anderen om mij heen kan halen.

 

Inmiddels heel wat jaren verder, heb ik niet alleen heel veel organisaties kunnen inspireren met deze methoden, maar ben ik ook terug als docente binnen Universiteit Leiden, dit maal ook de praktische ervaring vanuit mijn werk in organisaties meenemend. Het periodiek werken als docent op de Universiteit zorgt ervoor dat mijn kennis en ambitie op peil blijft, mede dankzij de scherpe en creatieve studenten van het master jaar. Afgelopen jaren hebben studenten niet alleen workshops voor het onderwijs ontworpen en uitgevoerd, maar ook binnen organisaties meerdere medewerkers getraind in Gezondheidsonderwerpen als: 'Stress op de werkvloer', 'Voeding', 'Gehoorbeschadiging', 'Sedentair gedrag' en 'Slaapkwaliteit'. Elk semester ben ik weer positief verrast door hun motivatie die hen drijft op zoek te gaan naar 'wat werkt'.

Dit is ook precies hoe de trainingen ontwikkeld door Alura Coaching in elkaar steken; een goede methodische en wetenschappelijke basis als framework, vervolgens op maat gemaakt binnen de praktijk waarbinnen deze uitgerold wordt. De trainingen hebben een situatie-gefocuste insteek: Dit betekend dat we niet een specifieke theorie op de situatie betrekken, maar dat de situatie bepaald met welke theorieën we gaan werken. We letten daarbij voornamelijk op de doelgroep die betrokken is, de verandering die mogelijk gewenst is en  hanteren daarbij de ethische richtlijnen. 

Interesse? Neem gerust contact op om te informeren naar de mogelijkheden!

Bijlage: Universitit Leiden, Planning Health Promotion Programs: An Intervention Mapping Approach, 2017

csm_primaire_secundaire_en_tertiaire_pre
HPDP.png
bottom of page