top of page

Yoga - lessen & workshops

Yoga is en wordt steeds populairder en bekender. Dit komt voornamelijk door de vele verschillende therapeutische effecten ervan op zowel lichaam en geest. Door het beoefenen van yoga kan de rusteloze geest kalmeren en fysieke en mentale energie worden opgewerkt. Yoga is geen religie, het is een lifestyle; universeel en tijdloos en nog steeds net zo relevant als 2000 jaar geleden toen deze ontwikkeld werd. In tegendeel; het zou de uitkomst kunnen bieden als tegenwicht op de druk en rush van deze moderne maatschappij. 

Yoga leert je hoe je vanuit een vrije keuze kunt focussen op de dingen die belangrijk zijn, op een ervarende manier je grenzen aan te voelen en een gezonde balans van inspanning en ontspanning in het lichaam te handhaven. Door constante en diepe ademhaling in combinatie met stretching verhoog je je uithoudingsvermogen, verlaag je het stress niveau van het zenuwstelsel en worden spieren, bindweefsel en organen gemasseerd. Het regelmatig beoefenen van yoga brengt harmonie, doordat lichaam en geest in verbinding en balans worden gebracht.

Hatha yoga, een van de meest authentieke vormen van yoga, combineert de energie van Ha, de mannelijke zon energie, met de energie van Tha, de vrouwelijke maan energie. Deze energieën zijn ook wel bekend als Yang en Yin. Samen balanceren zij tussen inspanning en ontspanning, het actieve 'doen' en het passieve 'zijn', tussen creatie en overgave. Hieruit voortvloeiend zijn veel verschillende vormen van yoga ontwikkeld. De volgende yoga-vormen worden door Alura Coaching aangeboden:

Yin Yoga (Restorative)

Yin Yoga is vaak een extra lange les, waarbij we aan de hand van een thema de aandacht op een vriendelijke manier naar binnen brengen. Yin Yoga is een zachte, therapeutische vorm van yoga waarin de tijd wordt genomen om dieper in het lichaam te keren. De houdingen stimuleren de doorstroming van energie door het lichaam, waarbij door middel van bolsters, blokken en dekentjes de houdingen aangepast worden aan de huidige staat van zijn. Dat is wat het ontwikkelen van Yin Yoga jou kan bieden: de moed om op een vriendelijke manier naar onszelf te kijken, met onszelf contact te maken en vanuit daar ook weer de verbinding aan te gaan met anderen en de wereld om ons heen.

Yin-Yang Yoga (Hatha)

Zoals de naam al suggereert, een les waarin bovenstaande yogavormen worden gecombineerd. De les begint met een ontspannen meditatie en vanuit die ontspanning bouwen we een rustige flow van bewegingen op. Langzaam worden de asana's (houdingen) steeds krachtiger en dagen we onszelf uit langer in de houding te blijven. Wanneer we flink aan het werk zijn geweest met dynamische series, balans en stretch oefeningen, bouwen we de intensiteit af en zorgen we dat de hartslag en ademhaling weer vertragen. We sluiten af met een aantal ondersteunde houdingen waarin we helemaal kunnen loslaten zodat we de opgebouwde energie van de practise in onszelf kunnen borgen. 

Tijdens alle lessen wordt er aandacht besteed aan elementen uit zowel de Boeddistische leer van yoga alswel de psychologische wetenschap van zelfcompassie en mindfulness. De lessen kunnen verzorgt worden op eigen locatie, maar yoga kun je overal beoefenen, binnen en buiten, zolang je maar een matje hebt. 

Laura beoefent zelf yoga vanaf 2012 en heeft in 2016 haar Yoga Teacher certificaat behaald bij Santhi Yoga School in Kerala, India. Zij is geregistreerd Yoga Teacher bij Yoga Alliance International. Hieronder kun je een aantal video's bekijken met de yogastijl van Laura. Daarnaast creëerde zij het concept van yoga voor dansers genaamd 'Stretch & Relax 4 Dancers'. Zij gaf workshops op het gebied van yoga, mindfulness en dans in verschillende landen in Europa, het Caribisch gebied en West Afrika. 

 

'Yoga means 'Union' in Sanskrit: The Union of body and mind.'

creativeoutburstphotographyCVS10-01050.jpg
Yoga klas
savasana-fb.jpg
Logo.png
Yoga-zolder-en-Oker-1-768x450.jpeg
bottom of page