Over Laura..

Doen wat bij je past, en niet jezelf passen aan wat je doet. Volwassenen, maar ook steeds

meer kinderen en jongeren, maken zich in mijn ogen meer zorgen om de toekomst dan nodig is.

De essentie om je als authentiek persoon te kunnen ontwikkelen is niet zo ingewikkeld: Kijken naar

wie jij zelf bent, hoe je met jezelf en anderen omgaat en hoe je dat het liefste zou willen. Leren om okay

zijn met wie je bent, en met alles wat daarbij hoort. Wat wil je eigenlijk in dit leven en hoe kun je goed voor

jezelf en jouw wensen zorgen? Ik ben zelf een van de vele mensen die nu denkt: Had ik dat alles maar eerder

geleerd, toen ik nog op school zat en leerde lezen, schrijven en rekenen, klaargestoomd voor de inmiddels veeleisende maatschappij. Mijn missie is dan ook om dit ouders, kinderen en jongeren dit zo vroeg mogelijk mee te geven, want.. 

Jong geleerd is oud gedaan, én je bent nooit te oud om te leren!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als afgestudeerd gezondheidspsycholoog heb ik geleerd me te richten op hoe we de dingen kunnen voorkomen in plaats van genezen; deze moderne maatschappij vraagt om een andere manier van zijn, doen en denken, voor zowel volwassenen als kinderen. In mijn opleiding tot yogadocent in India maakte ik kennis met mindfulness en zelfcompassie. De combinatie van deze technieken met mijn Westerse wetenschappelijke achtergrond maakt dat ik de balans tussen lichaam en geest als prioriteit stel in mijn coaching, zonder hierin zweverig of vaag te worden. Na mijn afstuderen heb ik mezelf verder opgeleid en gespecialiseerd binnen de Acceptance Commitment Therapy, een moderne vorm van positieve psychologie en daarnaast tot paardencoach, wat inhoudt dat een paard, als zijnde een spiegel, mij als ‘collega’ helpt om mensen verder te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Een hele speelse en out of the box manier om jezelf beter te leren kennen! Hier kun je meer lezen over hoe het coachen met paarden in zijn werk gaat.

​Om mezelf up to date te houden van de meeste recente wetenschappelijke inzichten, ben ik als docente aangesloten bij de Universiteit Leiden; en wat leer ik elk semester weer ontzettend veel van de ambitieuze studenten! Om mezelf open-minded en fris van geest te houden, reis ik minstens een keer per jaar naar een onbekende plek; ongelofelijk om te merken hoe snel je je aanpast en thuis voelt in een nieuwe omgeving! Om mezelf gezond en in balans te houden naast al deze leuke maar ook pittige activiteiten, zorg ik voor genoeg ontspanning: yoga, mindfulness, dansen en natuurlijk heerlijke ritjes door duin, bos en strand, samen met mijn viervoetige vriend. Want alleen wanneer je als mens zelf in balans bent, kun je anderen helpen dat ook te worden en blijven! 

'If you light a lamp for an other, your own way will be litt'

Mensen ♡ Licht ♡ Systemen ♡  Natuur ♡ Bewegen ♡ Dieren ♡ Chocola ♡ Sterren ♡ Dansen ♡ Rust ♡ Lachen ♡ Strand ♡ Thee ♡ Yoga ♡ Bloemen ♡ Zon ♡ Bos ♡ Reizen ♡ Paarden ♡ Maan ♡ Warmte

Sharing inspiration, experience and wisedom, here and all over the world..

  ​© 2020 by Alura Coaching, Leiden - Nederland

Laura Verhoog

aluracoach@gmail.com

+31 (0) 639881027

SKJ: 100013268

NIP: 232269

AGB: 94107044

KVK: 75083809

IBAN: NL 63  ABNA 0865 5117 05

  • Facebook