top of page

Therapie met behulp van paarden

safe_image.jpg
jeremy-bishop-wn4p4Z6lujs-unsplash.jpg
thibault-carron-sGj7PE3z-h8-unsplash.jpg

Equine Assisted Therapie, ookwel 'Paardencoaching' genoemd, is zeer geschikt voor jou als je bereid bent om op een héél andere manier naar jezelf te kijken. Paarden kunnen van nature heel goed ‘spiegelen’. Dat betekent dat een paard reageert op wat jij non-verbaal (lichamelijk) uitstraalt. Door goed te kijken hoe een paard op jou reageert, leer je veel over wie jij bent en wat je uitstraalt. Maar liefst 90% van de informatie die we als mensen uitwisselen is non-verbale informatie. En van 95% daarvan zijn we ons niet bewust! 

Paarden leven altijd in het hier en nu, zijn heel vergevingsgezind en (ver)oordelen nooit. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel erg warm en zacht en kunnen ze je letterlijk met zich mee dragen. Dat hebben we nog geen andere coach of therapeut zien doen! We zijn dus heel blij dat we deze bijzondere eigenschappen van de paarden mogen inzetten in onze coaching en therapie. Het werken met paarden is een ervaringsgerichte en duurzame methode die steeds meer aangetoond wordt in wetenschappelijk onderzoek. De rol van ons als coach of therapeut is om de signalen die de paarden laten zien, terug te geven aan de coachee. Deze signalen vinden hun oorsprong in natuurlijk paardengedrag en zetten een bewustwordingsproces in gang die vaak leidt tot persoonlijke ontwikkeling en keuzes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens een sessie werk je, met de hulp van paarden, op een ongedwongen manier aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Door het zuivere sensitieve vermogen en de natuurlijke aard van deze prachtige dieren wordt je bewuster van datgene wat je doet, denkt en voelt en kan spanning rondom specifieke thema's afvloeien. Hierdoor ontstaat ruimte voor ontspanning, nieuwe inzichten, verandering en groei. We kijken samen naar jouw vragen of thema's en (onder) zoeken manieren waarop je er beter mee kunt omgaan.

 

We werken onder andere volgens de methode Cognitief Coachen met PaardenTM die is ontwikkeld en verfijnd binnen het Centrum voor Paardencoaching (CVPC). De coaching kan plaatsvinden met onze coachingspaarden op eigen locatie of eventueel met eigen paard op jouw locatie. De paardencoaching kan individueel gevolgd worden, samen met een partner of met een heel gezin. Ook is er een speciaal traject voor kinderen beschikbaar (Kids met PK) en bieden wij ook teamcoaching en workshops aan voor Groepen en Teams.​ Belangrijk om te vermelden is dat er uiterst goed wordt omgegaan met de veiligheid en welzijn van zowel mens als dier. De coaches zijn aangesloten bij verschillende beroepsverenigingen in het vakgebied.

photo-1514121999587-09c57bd4d8e7.jfif
seattle-horse-leadership-training.jpg
WhatsApp Image 2020-04-18 at 21.37.23.jp
bottom of page