top of page

Paardencoaching  - Workshop

Het betrekken van de paarden in begeleiding of therapie is zeer geschikt voor jou als je bereid bent om op een héél andere manier naar jezelf te kijken. Paarden kunnen van nature heel goed ‘spiegelen’. Dat betekent dat een paard reageert op wat jij non-verbaal (lichamelijk/gevoelsmatig) uitstraalt. Door goed te kijken hoe een paard op jou reageert, leer je veel over wie jij bent en wat je uitstraalt. Maar liefst 90% van de informatie die we als mensen uitwisselen is non-verbale informatie. En van 95% daarvan zijn we ons niet bewust! 

Paarden leven altijd in het hier en nu, zijn heel vergevingsgezind en (ver)oordelen nooit. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel erg warm en zacht en kunnen ze je letterlijk met zich mee dragen. Dat hebben we nog geen andere coach of therapeut zien doen! We zijn dus heel blij dat we deze bijzondere eigenschappen van de paarden mogen inzetten in ons werk met mensen. Het inzetten van paarden in therapie en begeleiding is een ervaringsgerichte methode waarvan steeds meer effectiviteit aangetoond wordt in wetenschappelijk onderzoek (ga naar artikelen). De rol van ons als therapeut is om de signalen die de paarden laten zien, terug te geven aan de cliënt. Deze signalen vinden hun oorsprong in natuurlijk paardengedrag en zetten een bewustwordingsproces in gang die vaak leidt tot groei, persoonlijke ontwikkeling, maken van keuzes en heling. 

 

Tijdens een workshop onderzoeken we, met de hulp van paarden, op een ongedwongen manier de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers. Door het zuivere sensitieve vermogen en de natuurlijke aard van deze prachtige dieren wordt je bewuster van datgene wat je doet, denkt en voelt en kan spanning rondom specifieke thema's afvloeien. Hierdoor ontstaat ruimte voor ontspanning, nieuwe inzichten , verandering en groei. De workshop kan een introductie zijn voor het ervaren van het coachen met paarden, of we kijken samen naar vragen of thema's en (onder) zoeken manieren waarop je hiermee kunt omgaan.

jeremy-bishop-wn4p4Z6lujs-unsplash.jpg
safe_image.jpg

We werken onder andere volgens de methode Cognitief Coachen met PaardenTM die is ontwikkeld en verfijnd binnen het Centrum voor Paardencoaching (CVPC).

De workshop kan plaatsvinden met onze coachingspaarden op eigen locatie of eventueel met eigen paard op jouw locatie. 

 

Liever privé aan de slag? De paardencoaching kan individueel gevolgd worden, samen met een partner of met een heel gezin. Ook is er een speciaal traject voor kinderen beschikbaar (Kids met PK) en bieden wij ook coaching en workshops aan voor groepen en teams.​

Belangrijk om te vermelden is dat er uiterst goed wordt omgegaan met de veiligheid en welzijn van zowel mens als dier. Laura Verhoog is geregistreerd psycholoog en aangesloten bij verschillende beroepsverenigingen in het vakgebied.

sunset-1722437_960_720.jpg

'The best teacher inspires his student to discover what he already knows..'

bottom of page